dimarts, 19 de febrer del 2008

Estructura

Els bacteris es classifiquen en la categoria dels procariotes, de manera que el seu material genètic no es troba tancat dins d’una membrana formant un nucli. Els bacteris constitueixen les formes de vida més antigues i més simples que van aparèixer a la terra, fa milions d’anys. Hi ha hipòtesis científiques que atribueixen als bacteris els canvis produïts al medi ambient de la terra que van permetre el desenvolupament d’altres formes de vida més complexes. També se suposa que les cèl·lules eucariotes, més complexes, es van desenvolupar quan els bacteris es van fer residents simbiòtics d’altres cèl·lules convertint-se en orgànuls en les noves cèl·lules. Un exemple d’aquests orgànuls són els mitocondris, que tenen una porció d’ADN pròpia i que poden replicar de manera independent a l’ADN del nucli cel·lular.

L’estructura del citoplasma és molt simple i no hi trobem sistemes de membranes independents que els divideixin en compartiments funcionals.

La majoria dels bacteris, de manera semblant a les cèl·lules de les plantes, estan envoltats per una paret cel·lular més o menys rígida però de composició molt diferent de la de les plantes.

En l’estructura bacteriana es distingeixen tres parts: els embolcalls i apèndixs a la part externa; i el citoplasma en la part interna. A cadascuna d’elles trobem diferents components.